Veelgestelde vragen
Algemene vragen
Kunnen we de speeltoestellen online bestellen?

Nee. Op deze website geven we vooral veel informatie en inspiratie. Omdat we alles precies op maat maken is de volgende stap een leuk gesprek of prijsopgave.

Waar worden de Woetz speeltoestellen van gemaakt?

We gebruiken praktisch alleen duurzaam robiniahout. Een Europees hardhout met prachtige natuurlijke vormen en vlamtekening. Bovendien altijd FSC gecertificeerd.

Waar worden de speeltoestellen gemaakt?

We produceren alle speeltoestellen in onze fabriek in Harskamp. 100% Nederlands product dus.

Worden de speeltoestellen ook door Woetz geplaatst?

Is geen vereiste, maar meestal verzorgen we de projecten van A tot Z. Productie inclusief keuring en plaatsing. Volledige ontzorging dus.

Met welke levertijden moeten we rekening houden?

We houden standaard een levertijd aan van 6 weken. Uiteraard altijd in overleg.

Wat is de garantie op de speeltoestellen?

We hanteren de wettelijke garantietermijn van 2 jaar.

Onderhoud
Hoe is het onderhoud van de speeltoestellen geregeld?

De speeltoestellen zijn dermate solide gebouwd dat regelmatig onderhoud praktisch niet nodig is. Toch is het verstandig om ons met enige regelmaat (periode aangeven) langs te laten komen voor onderhoud. We checken dan de staat van de verbindingen en vooral de veiligheid van attributen zoals schommels, stangen, etc. Zeker weten dat de erkende keurmeesters dan geen gebreken vinden.

Kan ik zelf onderdelen bestellen of vervangen?

Onderdelen die gemakkelijk te vervangen zijn kunt u rechtstreeks bij ons bestellen. Dat is belangrijk! Want keuringscertificaten worden ongeldig verklaard als afwijkende onderdelen worden gebruikt.

Kan ik een onderhoudscontract afsluiten?

We adviseren om in overleg een termijn af te spreken voor periodiek onderhoud. Afhankelijk van de grootte van de speeltuin varieert dit tussen 1 en 3 jaar.

Moet mijn speeltoestel gekeurd worden?

Elk speeltoestel wordt afgeleverd met een keuringscertificaat. Deze is verstrekt door Keurmerkinstituut Nederland. Een onafhankelijke en betrouwbare keuringsinstantie.

We horen over inspectie. Wat is het verschil tussen keuren en inspecteren?

Alle speeltoestellen die we leveren zijn gekeurd door Keurmerkinstituut Nederland. Daarnaast is het wettelijk verplicht om de speeltoestellen periodiek te laten keuren. Dit moet door erkende keurmeesters uitgevoerd worden. Een lijst met een aangewezen keuringsinstellingen vindt u hier: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/keuringsinstellingen-consumentenproducten/overzicht-keuringsinstellingen-speeltoestellen

Speeltoestellen
Is de veiligheid goed geregeld?

Absoluut. Alle speeltoestellen zijn gekeurd voordat deze opgeleverd worden.

Hoe zit het met de ondergrond?

Deze bieden wij u graag aan. Afhankelijk van het type speeltoestel kunnen we kiezen voor diverse ondergronden. Denk hierbij aan valdempend zand, schors of (kunst)gras. Wanneer de hoogte meer dan 150 cm is dan gelden speciale eisen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kan ik andere modellen speeltoestellen bestellen?

Jazeker. We leveren altijd maatwerk. De voorbeelden op onze website zijn een goed vertrekpunt. Aarzel niet om uw wensen kenbaar te maken. We maken graag maatwerk speeltuinen mogelijk

Speeltuin samenstellen
Hoe kan ik het beste een speeltuin samenstellen?

Via deze website kunt u alvast een aantal voorkeuren samenstellen. Natuurlijk bieden we veel meer mogelijkheden. Vult u daarom gerust het aanvraagformulier in en wij adviseren u graag.

Zijn er beperkingen in maatvoeringen en afstanden tussen speeltoestellen?

Ja elk speeltoestel heeft een vaste obstakelvrije zone die elkaar in de meeste gevallen mag overlappen.

Kunnen de speeltoestellen ook binnen worden gebruikt?

Woetz speeltoestellen zijn ontworpen voor buitengebruik. De speeltoestellen kunnen ook binnen geplaatst worden. Soms vereist dat een andere aanpak met het oog op fundering.

Voor welke leeftijdscategorie├źn bieden jullie speeltoestellen aan?

We richten ons voornamelijk op speeltoestellen voor alle kinderen. Daarbij hebben we op de website een verdeling gemaakt in drie categorie├źn: 2-4, 4-12 en 12+.

Kan ik een eigen ontwerp aanleveren voor speeltuin of speeltoestel?

Dat is zeker mogelijk. Elk toestel is voor ons maatwerk. Geef gerust uw wensen door en wij komen met een compleet voorstel, voorzien van 3D tekening.

Ik twijfel over de mogelijkheden. Kunnen jullie mij adviseren?

Jazeker. Wij adviseren u graag. Graag ontvangen wij uw contactgegevens zodat we binnenkort een afspraak kunnen inplannen.

Offerte aanvragen
Wat is de geldigheidsduur van jullie offertes?

Onze offertes zijn standaard 30 dagen geldig. Materialen kunnen nogal eens fluctueren qua prijzen. Twijfelt u over een ontvangen offerte. Bel gerust!

Hoe snel kan ik een offerte ontvangen?

We streven ernaar om binnen 2 werkdagen een offerte bij u te bezorgen. Meestal lukt dat? In geval van grotere projecten of bijzondere maatwerk aanvragen kunnen we wat meer tijd nodig zijn. Uiteraard houden we u op de hoogte.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag bij al uw vragen en advies. Binnenkort eens afspreken?